suke ati aku la nak update ke x.

Monday, 18 July 2005

Zaman Berkembar

Empat orang bakal ayah sedag menunggu kelahiran bayi mereka di ruang rehat sebuah hospital. kegelisahan jelas di riak muka mereka.


Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata pada lelaki pertama, "Tahniah! isteri tuan selamat melahirkan anak kembar dua." "Kembar dua?!, kebetulan saya bekerja di menara kembar Petronas," kata lelaki pertama dengan riangnya.


Beberapa minit kemudian, seorang jururawat lain datang memberitahu kepada lelaki kedua, "Isteri tuan selamat melahirkan bayi kembar tiga. Tahniah!" "Apa?! Kembar tiga! Saya bekerja degan 3D corporation," kata lelaki kedua.


Setengah jam kemudian, seorang jururawat memberitahu kepada lelaki ketiga,"Tahniah! Isteri tuan selamat. Tuan dikurniakan anak kembar empat" kata jururawat itu dengan tenang. " Kembar empat! Sungguh saya tak menduga kejadian ini, saya pula bekerja di four season hotel," kata lelaki ketiga dengan gembira.


Lelaki keempat mula mundar-mandir kegelisahan. Ketiga-tiga lelaki tadi berasa hairan melihat keadaan lelaki keempat itu. Mereka bertanya, " Apa yang merunsingkan awak?" Dengan perasaan gelisah, dia menjawab "Saya bekerja di Seven Eleven"

No comments:

Iklan Je...